SPONSORS 2014:


Koninklijke SAAN


HotTug
Apotheek Ballintijn

Bakkerij Cor Mühl

Bakkerij P&E Stricker

Streefkerk

Vechten op de Vecht wordt in 2014 mede mogelijk gemaakt door:

EvenLos Evenementen

Schalkse

Pronk Juweel

standcraft

vvv_logo

VS Bouw
Kransstauber

Hoe was Vechten op de Vecht in 2011
Nominatie Hoofdklassen Dames
woensdag, 26 januari 2011 13:54

De Federatie Sloeproeien Nederland heeft de openingswedstijd van het roeisloepseizoen, Vechten op de Vecht, genomineerd voor de hoofdklassen bij de dames. Daarnaast gaat de 11,5 km lange race ook meetellen in de 1e, 2e en 3e klasse bij zowel de dames als de heren teams. 
Natuurlijk zijn we erg enthousiast over deze ontwikkeling, zeker als je je bedenkt dat in de meeste gevallen wedstijden pas na 5 jaar in aanmerking komen voor een dergelijke nominatie.

Aangezien het nu menens word wat betreft de einduitslag, rekenen we op nog meer fanatieke roeiteams bij de startlijn in de kom van Weesp. Er worden dan ook nog meer inschrijvingen vewacht voor de derde editie van Vechten op de Vecht, welke zal plaats vinden op zaterdag 2 april 2011.

 
Landelijke Inschrijvingen Geopend
donderdag, 27 januari 2011 14:29

Vechten op de Vecht: Een prima wedstrijd om het het roeiseizoen mee van start te gaan, dus wat let je? Schrijf je in! De inschrijvingen voor de derde editie van Vechten op de Vecht zijn geopend vanaf 9 februari 2011. Net zoals het voorgaande jaar is ook dit jaar de wedstrijd opengesteld voor alle soorten sloepen om deelname op nationaal niveau mogelijk te maken. Vorig jaar hebben ruim 50 teams het parcours afgelegd. Dit jaar rekenen we op nog meer inschrijvingen, dit in verband met de verworven FSN nominaties.

Dus schuif aan op de roeibank, uitgaande van één à twee keer per week trainen heb je nog zo'n 8 trainingen om een beetje eelt op je handen te kweken en topfit te worden. Maar belangrijker is natuurlijk om eerst je inschrijving in orde te maken.

 
Nieuwe Rondes Nieuwe Kansen
woensdag, 02 maart 2011 21:56

Maar liefst 50 teams hebben zich alweer ingeschreven. Een mooie tussenstand, zeker als je je bedenkt dat we nog een goeie maand te gaan hebben voordat er weer fanatiek geroeit mag worden op de Vecht. We verwachten dan ook zeker dat dit aantal nog aardig zal oplopen.

Uiteraard hebben we al een vluchtige blik op de inschrijflijst geworpen en zijn we verheugd dat we ook dit jaar trouwe deelnemers als de dames van de Tante Agaath uit Muiden maar ook de altijd sterke heren uit Rotterdam van de Mercator mogen verwelkomen. Ook leuk en verassend zijn de (voor ons nog) nieuwe teams die zich dit jaar voor het eerst hebben aangemeld.

Bij de dames in de hoofklasse kunnen we aankomende wedstrijd genieten van de Stamgasten, Gia en Nederlands kampioen van 2010; de Garuda. Nieuwe teams bij de heren zijn onder andere Gààn 87, Stichting Flevo Roeit en Witte Bouw. Ook de winnaars van de HT 2010, de Grutte Bear, doen mee.

Kortom, het sloeproei seizoen 2011 brengt frisse deelnemers en nieuwe kansen. Het belooft weer wat moois te worden!

 
VodV in de Gooi- en Eemlander
zondag, 06 maart 2011 00:00

Gooi- en eemlander, 5 maart 2011

 
VodV in de Vechtkronkels (maart)
maandag, 07 maart 2011 17:09

20110307_Vechtkronkels

 
Roeien met: Marlies!
zaterdag, 12 maart 2011 16:08


Hola mede-roeifanaten!

Mijn naam is Marlies en omdat ik alleen de eerste editie van Vechten op de Vecht mee hebben kunnen roeien, vanwege wonen en werken in Madrid en het verlangen naar roeien blijft, heb ik dit jaar besloten om er speciaal voor over te vliegen. Op mijn 18e ben ik als broekie begonnen met roeien in het Dames 3 Spieringen team. Vechten op de vecht is voor mij dus een thuiswedstrijd en daarom is het ook fantastisch dat mijn oude team genootjes, Dames 1 Spieringen, nog een plekje voor mij vrij hebben, al weet ik nog niet waar precies in de boot. Aangezien ik altijd een redelijke sloephoer (niet letterlijk nemen graag:-)) ben geweest en op allerlei plekken inzetbaar ben moet dit hopelijk geen probleem opleveren.

Mijn laatste roeiwedstrijd  is de MPM 2009 geweest, dus is er vrees voor veel blaren, maar uiteraard stap ik niet ongetraind de boot in. Ondanks dat er geen druppel water in Madrid te bekennen is en roeien dus geen optie, probeer ik wel in vorm te blijven. Ik loop regelmatig marathons, mijn laatste was de eerste week van maart in Barcelona, en voor eind April staat er een Halve Ironman (triatlon) op het programma.

Zoals ik al eerder aangaf heb ik de eer gehad om als sloephoer bij veel verschillende teams mee te mogen roeien. Toch blijft de HT een van de mooiste racen en ik heb er op allerlei verschillende manieren van mogen genieten. Van in 5,5uur-finishen met de mannen van de Plancius tot aan een podiumtijd met de Dames van Spieringen. De mooiste herinneringen blijven altijd de feestjes erna en het verblijf met het team op een van de zeilschepen op Terschelling. Het is altijd maar weer de vraag of het team de volgende ochtend nog compleet is. Zelf heb ik eens het geluk gehad om met iets te veel op rond 4uur 's nachts de boot te missen en tussen het wal en schip te raken. Maar met een drankje op is het water gelukkig lang niet zo koud en komt de pijn de volgende ochtend pas.

Met het Dames 3 van de Spieringen zijn we in 2008 naar Londen geweest, dus hebben we ook al enige internationale ervaring. Het is en blijft een heel gedoe een sloep mee te moeten nemen, maar als ik ooit nog eens een keer in Venetië kan roeien.....please contact me!!

Het is hier Madrid weer tijd voor tapas en vino! Dat hoort nu eenmaal ook bij de voorbereiding. Hopelijk zie ik veel teams terug in Weesp dit jaar, want met zo'n organisatie en omgeving waarin we mogen roeien wordt het zeker een mooie wedstrijd!

Un abrazo, Marlies

 
Roeiverhalen
dinsdag, 15 maart 2011 00:00

Hallo Roeiers,Om alvast een beetje in de stemming te komen voor Vechten op de Vecht (nog maar 20 dagen te gaan!), zijn we op zoek naar (sterke) roeiverhalen.
Dus heb je een mooi verhaal, of wil je jezelf en je team introduceren stuur dan een mailtje met gezellige foto naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en we plaatsen jouw stukje op onze nieuwspagina! 
Hieronder en boven alvast de verhalen van Weespermop Marlies en de Stichting Flevo Roeit!

Groeten van Vechten op de Vecht

 
Roeien met: Stichting Flevoland Roeit!
dinsdag, 15 maart 2011 09:56


De Stichting Flevoland Roeit uit Lelystad bestaat sinds 9 mei 1988. Aanvankelijk werd er geroeid in een sloep van de Bataviawerf, de "Hubert Jans". Later werd besloten om zelf een nieuwe sloep te bouwen. Dit gebeurde door de eigen bemanning onder leiding van G.J. van der Rijd. Eind 1988 werd de kiel van de 10-mans roeisloep van het type ‘whaler’ gelegd. Dit vond plaats bij Selecta Parket op Noordersluis. Na negen maanden bouwen werd op 23 september 1989 de sloep bij jachthaven Flevo Marina “Hubert Jans 2” gedoopt. Hubert Jans is een grote houtimporteur uit Harlingen die het hout heeft geleverd voor de Batavia en ook voor onze sloep. Het hout (grenen) werd voorbewerkt door aannemer Moes.

Onze huidige actieve roeiers zijn tussen de twintig en de zeventig jaar oud. Vanuit onze vaste ligplaats in de Flevo Marina (naast Roy Heiner) trainen we van half maart tot half oktober twee of drie keer in de week. Jaarlijks doen we aan circa zes wedstrijden mee. In de wintertijd onderhouden we de sloep en proberen we de conditie bij te houden in een sportzaal. Omdat we niet altijd genoeg roeiers hebben zoeken we samenwerkingsverbanden met andere (sloep)roeiverenigingen zodat we elkaars tekorten kunnen opvangen en/ of het aantal donateurs kunnen uitbreiden.

Na een pechjaar met noodzakelijk groot onderhoud willen we dit jaar weer meedoen in het klassement. Daarvoor roeien we in ieder geval het minimale aantal (genomineerde) wedstrijden dat nodig is om weer te kunnen promoveren naar een hogere klasse. Ons wedstrijdprogramma en de trainingen stemmen we af op twee wedstrijden: de HT in het voorjaar en de Grachtenrace in het najaar.

"Vechten op de Vecht" past uitstekend in ons programma. Het is een sfeervolle race door een mooie omgeving en de lengte van de race past uitstekend in onze trainingsopbouw. Meer informatie op www.flevolandroeit.nl 
Roeien met: De Zeeuwse Deernen
zondag, 20 maart 2011 22:09Sloeproeiteam De Zeeuwse Deernen is opgericht op 8 november 2004. Er lag bij jachtwerf de Schelde een oude reddingssloep (libertysloep). Ron en Gerrit gingen kijken of dit wat was. In een paar maanden tijd werd deze sloep geheel gerestaureerd.

Een ploeg was vlug gevormd. Op 19 maart werd de sloep “De Kaapse Pracht” gedoopt en ging te water. In het eerste jaar werd er aan wedstrijden meegedaan en gelijk aan het eind van het seizoen gepromoveerd naar de 1ste klasse van de FSN. Stichting Moerman Promotie Vlissingen zorgde er voor dat de Zeeuwse Deernen mee konden doen aan de landelijke wedstrijden door een flinke bijdrage. Zonder deze Stichting is het niet mogelijk om aan zoveel landelijke wedstrijden mee te doen.

In een korte tijd kwamen er steeds meer teams bij. Binnen 2 jaar tijd waren er 4 teams in 1 sloep. Dus werd er druk gespaard voor een 2e sloep. Deze werd aangeschaft en opgeknapt in 2008. De Kaapse Vreugd deed voor het eerst mee aan de 1ste Stortemelkrace op 9 februari 2008. Doordat de Kaapse Vreugd een HT nummer heeft is het sinds dien mogelijk om aan de HT mee te doen. De Kaapse Pracht staat al jaren op de wachtlijst om in aanmerking te komen voor een HT nummer.

Momenteel bestaat De Zeeuwse Deernen uit 4 damesteams en 1 gemengd team VM het Riemteam. Er wordt stevig getraind en ieder team heeft haar/zijn eigen cultuur. Er is 1 vast wedstrijdteam die in de Kaapse Pracht roeit en mee doet aan het landelijk klassement. Het jaar 2010 heeft het maandagteam goed gepresteerd en kon promoveren naar de Hoofdklasse.

De andere teams zijn recreatieve teams die wel wedstrijden mee roeien, dan niet als vaste ploeg, maar gevormd uit de diverse teams. Zo is het ook mogelijk geweest om de Vogalonga in Venetië en de Thamesrace in Londen te roeien.

Wij danken iedereen die een bijdrage levert om het sloeproeien mogelijk te maken.

 
Roeien met: De Spiering
vrijdag, 25 maart 2011 17:49

Het ontstaan van de Spiering lijkt wel een jongens verhaal.

Als volslagen sloeproei analfabeet, kwam Ad van der Vliet in het Bestuur van de eerste 5 jr MPM. De oprichters Jan Geesink en Pim Visser leek het nl. een goed idee dat  een Muider in het MPM Bestuur zou deelnemen. Ad zijn taak was sponsors te vinden, die hij dan tijdens de MPM aan boord van een luxe jacht fêteerde door het spektakel van dichtbij op het water te volgen. Dick van Amerongen een bekende van Ad uit de boten, roeide met een schitterende sloep mee, naar wat later de Kromhout Whaler bleek. Eind van het liedje was dat Ad, helemaal enthousiast van de prachtige sloep, nog de zelfde avond na (te) veel biertjes voor een zeer schappelijk prijsje door Dick de boot in gepraat was. Nog diezelfde avond werden vrienden gebelt en naar Muiden gelokt om met de family de volgende dag aan boord van het VIPjacht met hapjes en drankjes de wedstrijd te volgen. Maarten,Tom, Cock en Rolf ook watersporters hadden wel zin en de volgende dag voeren zij met de family aan boord van het luxe jacht mee wat natuurlijk toevallig naast die ene sloep bleef varen. Van achter de met de hand schoongeveegde beslagen ramen ontstegen al snel enthousiaste kreten van bewondering voor de fraaie sloep en de roep om ook te gaan roeien. Er werd dan ook spontaan ja geroepen toen Ad zijn kans schoon zag en de mannen vertelde dat ze mede eigenaar waren van de sloep waar ze op uitkeken.

Van de boot ging het naar de inmiddels bekende MPM feesttent en op 18 november 1996 werd in café de Mol te Muiden op de achterkant van een bierviltje even het plan uitgewerkt, wat bij nadere uitwerking groot geschreven 1,5 kantje besloeg. Sloeproeiteam “De Spiering Muiden-Weesp”was een feit. Een clubje zonder poespas en te veel regels. De belangrijkste punten uit zeg maar de oprichtingsakte zijn;

 • “De kwaliteit van de roeiers staat voorop ivm succesvolle deelname wedstrijden” (de ambitie om te winnen was toen al hoog).
 • aan expansie werd meteen gedacht: “boot beschikbaar voor meer teams fl. 100,- per roeier per jaar, mits er per roei-eenheid een verantwoordelijke is” (dat werden dus de latere teamcoördinator)
 • -“uit de beste roeiers een winning team selecteren”. (was een leuke gedachte)
 • en de taken werden verdeeld. Rolf werd voorzitter, Maarten en Tom technisch adviseurs, Cock penningmeester, Ad secretaris en onderhoudsregelaar.
Het mooie van die avond in de Mol was, dat er weinig gezegd behoefde te worden een ieder kon wel wat regelen, Maarten, Tom regelden voor een prikkie de eerste groene trailer en de gastvrije thuishaven bij de Schalkse, Cock en Rolf kenden wel roeiers en voor we het wisten stonden we in de krant met mooie wedstrijduitslagen. De Dames leek het ook wel wat en richtte het prijzenkast vullende dames 1 op. Er kwamen al snel meer teams bij en voor we het wisten was er een probleem want iedereen wilde de MPM roeien. Om die discussie prettig te tackelen werd besloten dat jaarlijks in september een BBQ bij de Schalkse gehouden werd met daaraan gekoppeld een onderlinge wedstrijd naar Uitermeer en terug, we leenden dan een 2e sloep bij Dick van Amerongen. Het team wat de snelste tijd had mocht de MPM roeien. Natuurlijk hielden Maarten en Tom de tijden zorgvuldig bij.

Het is fantastisch te zien hoe spontaan en ongecompliceerd Sloeproeiteam “De Spiering Muiden-Weesp” heeft kunnen groeien en wat een gezellige club het is geworden door de inzet van de leden. Welliswaar is nooit dat super wedstrijd team van beste roeiers ontstaan, maar de team spirit staat voorop en iedere wedstrijd geeft iedere roeier alles om met zijn team te scoren. Soms moesten we helaas ook afscheid nemen van leden, zoals Dirk Roest, nu de Vecht en Heeren XIV,  dat doet dan pijn, maar uiteindelijk is het leuk om te zien, dat zo ongeveer alle teams uit de regio, zijn voortgekomen uit de Spiering, ( de Vecht- W2- Heeren XIV- Pata Negra) en dat daardoor meer competitie en verscheidenheid ontstond. Tijdens de jaarlijks door onze Heren 3 te organiseren Vecht Water race strijden al deze teams sportief met elkaar om de eer, waarna het glas geheven wordt, onder het verhalen van uiteraard stevig aangedikte roeiervaringen.

Bij toerbeurt neemt jaarlijks een roeier het coördinatorschap van zijn team op zich en regelt naast het Bestuur een kleine kernploeg met een minimum aan vergaderen maar veel inzet het onderhoud, kleding, wedstrijden, etc.. Dit verloopt altijd weer super en relaxed, maar vooral door de gedreven en enthousiaste inzet van velen met een minimum aan kosten, waardoor het lidmaatschap van De Spiering voor een ieder mogelijk is.

De Spiering met haar verscheidenheid aan leden is niet meer weg te denken en groeit nog elk jaar. De teams roeien verdienstelijk wedstrijden door het hele land en zelfs in het buitenland en zijn met hun vele gezellige en sportieve leden een grote vrienden club geworden om trots op te zijn en geven daarmee gestalte aan de achterkant van dat ene bierviltje zoals het bedoeld was.

Met dank aan MPM, Dick van Amerongen en de Schalkse.

Geschreven door ad van der vliet

 
Roeien met: Port of Rotterdam
zondag, 27 maart 2011 21:04

Het leven kan hard zijn voor roeiers. In de sloep en daarbuiten! Wij als team beschikken sinds kort over een mooie nieuwe Kuikensloep. Groot was onze schok dat we kort na de doop één van onze nestors, Cor de Bruin, van het team overleed. Zo ziet u maar dat sport, vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar liggen. Wij als team zijn van plan om Cor zijn naam (sloep) strijden naar voren teroeien. Onze wedstrijd "Vechten op de Vecht" zal voor het team zwaar zijn in alle opzichten. Onderstaande bericht geeft een korte impressie over Cor.

Woensdag, 23 maart, kregen wij het bericht dat Cor de Bruin is overleden. Cor heeft jaren, vanaf 1975, geroeid en gestuurd in de Regatta, een oude
sloep gevonden in de Rotterdamse haven. Deze sloep is in 1993 vervangen door een nieuwe sloep, ook met de naam Regatta. Deze is vorig jaar omgedoopt in de "Cor de Bruin" dit naar een initiatief van de roeiers om Cor te bedanken voor zijn inzet voor het team.

Cor heeft na zijn roei carrière jaren de transporten van de sloep met behulp van een volgboot verzorgd. Speciaal het transport, naar Harlingen -Terschelling, met een bak waarop wel 8 sloepen stonden van diverse Rotterdamse teams, was zijn specialiteit gezien zijn kennis van het vaarwater en het slepen van de bak bij slecht weer.

Vorig jaar mocht er een nieuwe sloep gebouwd worden. Cor zijn gezondheid was de laatste jaren verslechterd door een ernstige ziekte maar gelukkig was hij nog in staat om, 25 februari, de doop van de nieuwe sloep "Cor de Bruin II" bij te wonen.

De sloep werd namens de directie aan het team overhandigd waarop Els de Waal de doop verrichtte. Zij wenste het team met de nieuwe aanwinst veel succes en een behouden vaart. Vele bekende roeiers van heinde en ver waren naar de doop gekomen. Vele hebben goede ervaringen en herinneringen aan Cor tijdens de transporten of meetings die het team had tijdens de wedstrijden. Na de doop was er nog een bijeenkomst in de kantine van Beheer en Materieel waar ieder in de gelegenheid was om Cor te spreken en de sloep te bewonderen.

Coach roeiteam Port of Rotterdam,

Willem Borsboom
 
 


 
Nog maar 5 dagen....
maandag, 28 maart 2011 11:06

Nog maar 5 dagen te gaan voordat Weesp voor het derde achtereenvolgende jaar zal volstromen met ruim 646 roeiers die het 11,5 kilometer lange parcours van Vechten op de Vecht zullen afleggen. Om 11.30 starten de dames teams en om 14.00 is het de beurt aan de heren. Stefan Stasse van radio 2 fungeert tijdens het starten als spreekstalmeester. Uiteraard leveren de ruim 70 sloepen in alle soorten en maten al manoeuvrerend in de kom van Weesp een gezellige en chaotische aanblik op.

Voor de echte liefhebbers is er de mogelijkheid om op het wedstrijdterrein bij de Schalkse voor een kleine €5 een fiets te huren. De wedstrijd route strekt zicht uit over de Vecht richting Nederhorst den Berg en is dus prima te fietsen. Bovendien is het een erg mooie fietsroute!

Er zal vlak voor de Vechtbrug tussen de Schalkse en de Hoogstraat gefinished worden. De dames worden om 12.45 weer terugverwacht in Weesp de heren finishen rond 15.00. De Hydrograaf (ook bekend als de boot van Sinterklaas) zal bij binnenkomst van de roeiers een stoot op de scheephoorn geven. Iedereen is welkom om vanaf de Hydrograaf of vanaf de feesttent bij de Schalkse onder het genot van een borrel of een warm kopje thee of koffie de roeiers toe te juichen.

De prijsuitreiking is om 17.00 uur, dan zal bekend worden welke teams het er het beste vanaf hebben gebracht dit jaar.

 
Vechten op de Vecht in het WeesperNieuws
woensdag, 30 maart 2011 08:53


 
Roeien met: Mooi Weer!
donderdag, 31 maart 2011 12:57

Check de kolom onder 'za'.... Hier worden wij blij van. Dus neem vooral je zonnebril mee!

alt

Maar nog belangrijker: de definitieve startlijst is bijna af! Hou deze pagina dus scherp in de gaten, vanavond zal de startlijst alsmede handige info over de wedstijd hier beschikbaar zijn!

 
Prijzen 2011
donderdag, 31 maart 2011 18:37

Tijdens de race zijn de volgende prijzen te winnen. We maken onderscheid tussen speedcup en vermogen. Vermogen wordt berekend op basis van de reglementen van de FSN, met uitzondering van de GIG prijzen. (Alle prijzen onder voorbehoud van voldoende deelname).

Heren prijzen

 1. Speedcup - alle sloepen
 2. Hoofdklasse, 1ste, 2de, 3de klasse FSN
 3. Kuikensloepen FSN vermogen
 4. Kromhout Whalers (Klassementsprijs) FSN vermogen
 5. Overall winnaar (geen Kromhout Whaler of Kuikensloepen) FSN vermogen
 6. Den Gouden Standaerd Heeren - de snelste sloep uit de regio Muiden - Weesp
 7. GIG

Dames prijzen

 1. Speedcup - alle sloepen
 2. Hoofdklasse, 1ste, 2de, 3de klasse FSN
 3. Kuikensloepen FSN vermogen
 4. Kromhout Whalers (Klassementsprijs) FSN vermogen
 5. Overall winnaar (geen Kromhout Whaler of Kuikensloep) FSN vermogen
 6. Den Gouden Standaerd Daemes - de snelste sloep uit de regio Muiden - Weesp
 7. GIG

Speciale prijzen

 1. Pechprijs
  Speicale prijs voor de ploeg die het meest ongelukkig geweest is
 2. VechtDuo - dit is een sloepprijs voor waarmee het heren en dames team gezamenlijk (opgeteld) de snelste tijd heeft gerealiseerd.
  De teams die hiervoor in aanmerking komen zijn:
  • Amazone
  • Caatje van Warmond
  • De Vecht
  • Gebroeders van Amerongen
  • Kaag 1
  • Red Pepper
  • Spiering II
  • Voorbijganger
  • Zuyderzee
  • MOOS
  • Visbyvaarder
  • Quo Vadis
 
Startlijst 2011
donderdag, 31 maart 2011 20:51
Dames

Start Num Naam sloep Naam team Aantal roeiers Dames / Heren Thuishaven
1 Waterheks KannietHeX& 6 dames Langweer
2 Najade Roeivereniging De 7 Gezusters 6 dames Franeker
3 Skomskowster De Aldegeaster Skomskowers 6 dames Oudega (W)
4 Bruzer De Bruzer 6 dames Workum
5 De Kaapse Pracht De Zeeuwse Deernen 8 dames Ritthem
6 Hjoed 'n Makkie 1 SRV Hjoed 'n Makkie 8 dames Franeker
7 Murk Roeiploech Koudum 6 dames Koudum
8 Gia Light II Gia 6 dames Rutten
9 Danser Okke Hel- Danser 6 dames Harlingen
10 Gia Light Gia 8 dames Rutten
11 De Mac De Mac 8 dames Harderwijk
12 Oksewiel 2 Den Bealch 8 dames Terherne
13 MOOS MOOS-dames 8 dames Amsterdam
14 Caatje van Warmond Kaagse Bluf 8 dames Warmond
15 Amazone Spiering Dames 2 8 dames Weesp
16 Quo Vadis Quo Vadis Dames 8 dames Zaandam
17 Garuda Garuda 6 dames Hindeloopen
18 Tréwes 3 Tréwes Aldeboarn 8 dames Aldeboarn
19 Lytse Bear De Stamgasten 8 dames Joure
20 Visbyvaarder Daventre Portu 8 dames Deventer
21 Red Pepper Meerminnen 8 dames Muiden
22 Tante Agaath Tante Agaath Muiden 8 dames Muiden
23 Octopus Royal Octopus 8 dames Muiden
24 Zuyderzee Meidenloos 8 dames Muiden
25 Spiering II Spiering dames 3 8 dames Weesp
26 Voorbijganger Kaagtijgers 8 dames Warmond
27 Gebroeders van Amerongen Spiering Dames 1 8 dames Muiden Weesp
28 Karakter Geen zee te Hoog! 8 dames Hollum-Ameland
29 De Vecht DE VECHT 8 dames Weesp
30 Kaag 1 Meiden van Staal 8 dames Warmond
31 Curved Wood Spiering heren 4 8 heren Weesp
32 Reflection Team Blont 6 dames Nederhorst den Berg
33 Sirene Old Stars 6 dames Warmond
34 Vliegende Hollander BenZ (scheveningse roeivereniging) 6 dames Scheveningen
Heren

Start Naam sloep Naam team Aantal roeiers Dames / Heren Thuishaven
40 Bertha Zonder Dollen 10 heren Amsterdam
41 Remex Liberus Masrova 10 heren Amsterdam
42 Boomsluiter Haven Amsterdam 8 heren Amsterdam
43 Rotterdammer 2 Het Roer Om 8 heren Rotterdam
44 Averij AVR-AVIRA 8 heren Duiven
45 The White One Witte Bouw 8 heren Amsterdam
46 Stad Kampen heren van de Stad kampen 12 heren Kampen
47 Guinevere Snoque Deux 8 heren Bruinisse
48 't Kromhout t Juiste Tuig 10 heren Amsterdam
49 De Maaike Het Juiste Tuig 10 heren Amsterdam
50 Hubert Jans 2 Stichting Flevoland Roeit 10 heren Lelystad
51 Ben Vossenaar Brandweer Rotterdam 8 heren Rotterdam
52 Te Maru Zuyderzeeroeiers 8 heren Tollebeek
53 Adamanteus Roeivereniging Tata Steel 8 heren IJmuiden
54 De Grutte Bear De Stamgasten 8 heren Joure
55 RIJP De Heeren XIV 10 heren Muiden
56 Doorhaler Roeiploeg Hogeschool Utrecht 10
heren Utrecht
57 Vergáán Gáán '87 8
heren Zaandam
58 W2 Roeisloep Vereniging Muiden 8 heren Muiden
59 Lootsman Roeiteam Loodsen Rijnmond 8 heren Schiedam
60 Het Witte Schuim Het Laatste Rukje 8 heren Amsterdam
61 LAURA G Loodsen Amsterdam-IJmond 8 heren Amsterdam
62 Curved Wood Spiering Heren 1 8 heren Weesp
63 Voorbijganger Het Kaagschuim 8 heren Warmond
64 Leugenaar Roeiploeg Scheldeloodsen 8 heren Vlissingen
65 Kaag 1 Kaagermix 8 heren Warmond
66 Cor de Bruin 2 Port of Rotterdam 8 heren Rotterdam
67 Visbyvaarder Daventre Portu 8 heren Deventer
68 Voorganck Hattem Roeit, heren Voorganck 8 heren Hattem
69 Cornelis Douwes WBS Anthony Veder 8 heren Terschelling
70 Red Pepper H28 8 heren Muiden
71 Schonenvaarder Daventre Portu 8 heren Deventer
72 MOOS Spiering Heren 6 8 heren Weesp
73 Spiering II Speiring Heren 3 8 heren Weesp
74 Quo Vadis Quo Vadis Heren 8 heren Zaandam
75 Caatje van Warmond Kaag Heren 1 8 heren Warmond
76 Amazone Spiering heren 2 8 heren Weesp
77 De Vecht DE VECHT 8 heren Weesp
78 Gebroeders van Amerongen Spiering Heren 5 8 heren Weesp/Muiden
79 Kromme Dick Okke Hel - Kromme Dick 8 heren Harlingen
80 Zuyderzee Jonghe Heeren XIV 8 heren Muiden
81 Evert Deddes STC - 3 8 heren Rotterdam
82 Anthony van Hoboken STC - 2 8 heren Rotterdam
83 Mercator STC - 1 8 heren Rotterdam
84 Azorean High Ferox heren I 6 heren Katwijk
85 Sirene / Neptunus Mix Team 6 heren Warmond
86 Silhouette Blaauwe Dreacken 6 heren Nederhorst den Berg
87 Reflection Zwarte Draecken 6 heren Nederhorst den Berg
88 Hollandsche Nieuwe VV (scheveningsche Roeivereeniging) 6 heren Scheveningen
89 Vliegende Hollander H2O (Scheveningsche Roeivereeniging) 6 heren Scheveningen
 
De Tent Staat!
vrijdag, 01 april 2011 21:24

Yep! Hij staat weer! Wij zijn er klaar voor!
alt

 
Dank jullie wel!
zondag, 03 april 2011 16:27

Beste Roeiers,


Een super niet meer normaal mooie dag! Geweldig leuk dat zoveel teams (84!) vanuit het hele land naar Weesp zijn afgreisd voor de opening van het seizoen. Even wat hoogte punten op een rij:


 • De start in de kom van Weesp; 50 boten tegelijk past makkelijk!
 • Het passeren van de doorgang (de paaltjes) bij het Ballastgat... (vooral de Spiering 2 en de Kaag vonden dit onderdeel zeer uitdagend;-)
 • De DJ... er is waardering uitgesproken over het feit dat er niet alleen Jan Smit werd gedraaid
 • En natuurlijk nagenieten van de wedstijd met zonnebril en pils aan de waterkant....


Ook zijn we blij te kunnen melden dat de twee personen die zijn afgevoerd per ambulance diezelfde nacht gewoon weer in eigen bed hebben geslapen.
Dus beste roeiers, bij deze onze hartelijke dank voor het maken van onze dag. Wij hebben genoten van de goede sfeer, het prachtige weer en de mooie prestaties!

Groeten Vechten op de Vecht

Ps. Er zijn aardig wat foto's genomen bij zowel de dames als heren wedstijd die niet allemaal op deze site passen. Hiervoor volgt snel een link met verwijzing naar een online album, dus hou onze website nog even in de gaten!


 

 
Foto's Vechten op de Vecht 2011
maandag, 04 april 2011 15:36

En er zijn foto's! Benieuwd hoe je eruit ziet met een riem/biertje in je handen? Klik op de volgende link:

http://gallery.it-rex.nl/v/vodv/2011/ 
Nieuwe foto's online...
donderdag, 07 april 2011 20:29

... van de 2e editie in 2010.

Nu we zo'n mooie plek hebben om de foto's te plaatsen, hebben we toch nog maar even de "doos" met foto's van vorig jaar er bij gepakt en de mooiste foto's online gezet.

De foto's zijn te vinden op http://gallery.it-rex.nl/v/vodv/2010/

Voor alles filmpjes die dit jaar gemaakt zijn, kijk op: http://www.youtube.com/user/vechtenopdevecht?feature=mhum


 
Vechten op de Vecht met de Cor de Bruin II
woensdag, 13 april 2011 21:41

       
Van de winter in Veere deden we mee met de eerste wedstrijd van het seizoen. Telde wel niet mee voor het kampioenschap maar was een mooie test voor onze nieuwe Kuikensloep de "Cor de Bruin II" en de roeiers!

Wiebel de wiebel dat viel tegen. Ondanks dat behaalde we daar toch een derde plaats. Gezien de geringe deelname rekende we ons nog niet rijk.

Later in Stavoren de sleepproef voor de sloepen en een trainingsweekend. We kregen er vertrouwen in. De concurrenten keken met bewonderen blikken naar onze mooie sloep. We hoorde wel: mooie sloep maar nu nog roeien!

 Wij geloofde erin en trainde de laatste weken erg hard op kracht en techniek.

 Zaterdag 2 april op pad met de sloep naar Weesp voor de wedstrijd: Vechten op de Vecht.

Mooi weer en prima temperatuur, misschien iets te warm voor de roeiers. Nadat alle sloepen in de havenkom verzameld waren ging er om 30 seconden een sloep van start. De speaker benadrukte nog even de naamgeving van onze sloep zodat de toeschouwers begrepen waarom wij de rouwbanden droegen. Daar ging de Cor de Bruin II, rustige slag richting de smalle sluis. Nu bleek ook gelijk dat er een andere techniek gebruikt moet worden met roeien in een Kuikensloep. We roeide met één boord door maar net voor het einde moest Willem toch lichtelijk de sloep van de muur houden. Geen paniek, gelijk nadat we SB uitgingen zaten we weer in ons ritme richting de brug. Bij de feesttent werden de sloepen met roeiers hartelijk toegejuicht en vooruit geschreeuwd. Langzaam werd het tempo iets verhoogd, we waren warm geroeid en we haalde al de eerste sloep in. Snel daarna de volgende waarna we door een smalle passage een meertje oproeide. Dit was het keerpunt en nu kwamen we ook nog sloepen tegen die later waren gestart. Menig keer hoorde we een kreet: zet hem op Rotterdam. Wij deden dat natuurlijk ook naar onze vrienden/concurrenten. We waren intussen op 4 kilometer van de finish en begonnen aan een inhaal race van de iets langzamere sloepen. Niet dat dat iets kan betekenen want alles wordt berekend naar handicap. Maar toch het geeft je vleugels als je er een paar passeert! De laatste kilometers werd extra aangezet want ook de tijd is belangrijk. Met een krachtige stoot op de scheepshoorn van het finishschip passeerde we de finish. Kapot waren we maar we hadden het gevoel dat het lekker liep. Even uitblazen en daarna de sloep weer op de trailer zetten. Gelukkig was het mooi weer zodat we lekker in de zon op de uitslag konden wachten. Het duurde even maar het was het wachten waard! De spanning steeg in de feesttent. Menig concurrent pakte een mooie prijs. Maar toen kwam onze verrassing: Eerst pakten we de 1e plaats in het Kuikenklassement. Toen de 1e plaats in de 3e klasse waar we nu ingedeeld zijn met de nieuwe sloep. Daarna kregen we een mooi schildje met een model van de sloep als aanmoedigingsprijs voor een team in een nieuwe Kuikenensloep.

U begrijpt daar konden we mee thuiskomen. Voor al onze roeivrienden is dit een mooie stimulans om ons te steunen en te supporteren Het geeft ons ook een goed gevoel zo kort na Cor zijn overlijden dat we zo goed gescoord hebben. Wil niet zeggen dat het de volgende keer weer zo uitpakt als de concurrentie nog zwaarder wordt. Maar dit hebben we in onze knip zitten. Wie doet het ons na.

Coach roei team Port of Rotterdam,

Willem Borsboom

  

 

Vechten op de Vecht wordt
in 2014 georganiseerd door:

         De Spiering                 H28