SPONSORS 2014:


Koninklijke SAAN


HotTug
Apotheek Ballintijn

Bakkerij Cor Mühl

Bakkerij P&E Stricker

Streefkerk

Vechten op de Vecht wordt in 2014 mede mogelijk gemaakt door:

EvenLos Evenementen

Schalkse

Pronk Juweel

standcraft

vvv_logo

VS Bouw
Kransstauber

Hoe was Vechten op de Vecht in 2013
Een geweldige Kerst en een mooi 2013!
zaterdag, 29 december 2012 13:16

Beste Vrienden van Vecht op de Vecht

Het is de maand december, de maand van Kerst en Oud en Nieuw, en we worden overspoeld met prachtig mooi opgetuigde kerstbomen (ook op Facebook), sfeervolle feestelijke buitenverlichting, zwijmelende zoetsappige kerstmuziek op de radio en hevig aangeschoten collega’s op kerstborrels. Dit alles doet je nu niet bepaald denken aan sloeproeien.

Toch is het nu juist sloeproeien dat we bij U onder de aandacht willen brengen. En wel dè opening van het Nederlandse sloeproei seizoen: “Vechten op de Vecht”. Want wat hebben wij als organisatie, mede dankzij jullie inzet, een top Vechten op de Vecht 2012 gehad! 84 boten, 767 deelnemers, prachtig weer en mooie prestaties. En dat allemaal gewoon bij ons voor deur, om de hoek, op de Vecht te Weesp!

Ook in 2013 zal Weesp weer het decor zijn van de inmiddels 5e editie van deze roeiwedstrijd. Op zaterdag 6 april 2013 hopen wij er samen met jullie een extra bijzonder jubileumjaar van te maken, met extra veel deelnemers.

Maar eerst willen we jullie een geweldige Kerst toewensen en uiteraard een mooi begin van 2013.

Tot 6 april op de Vecht!

Feestelijk groeten,

Vechten op de Vecht

 
Dag tegen Vorst en Paus
dinsdag, 12 februari 2013 21:06

Beste roeiers,

Het is februari, we nemen afscheid van vorst en paus, vieren uitbundig carnaval, glibberen en glijden over straat hopend niet te vallen over een ijsplaat.

Het lijkt nog zo ver weg… Maar vergis je niet want over slechts 10 weken (bedenk wel, dat is dus 10 keer trainen) opent het Nederlandse sloeproeiseizoen alweer met de 5e editie van Vechten op de Vecht. Genoeg tijd om ervoor te zorgen dat je samen met je team topfit aan de start verschijnt.

Het is zeker de moeite waard er dit jaar op zaterdag 6 april bij te zijn. Behalve dat Vechten op de Vecht haar eerste lustrum viert, zijn ook de FSN nominaties in overvloed aanwezig. Zowel voor de Heren als Dames zijn we genomineerd voor de hoofdklasse, 1e, 2e en 3e klasse.

Als klap op de vuurpijl belooft deze 5e editie ook nog een zeer spannende afsluiting te krijgen. Het uitvallen van een van de sleepboten veroorzaakte wel heel letterlijk een lange nasleep bij het bepalen van de sleepwaardes. De sleepwaardes zullen op 6 april 2013 bepaald zijn en de uitslag van in het bijzonder de dames klassen bekend.
Vechten op de Vecht 2013 zal het podium zijn van de bekendmaking van deze uitslag en de definitieve prijsuitreiking over 2012 voor de Dames competie verzorgen.

Hoog tijd om je te inschrijven dus. Kijk hier wie je al voor gingen met inschrijven.

Tot snel op de Vecht!

Groeten Vechten op de Vecht

 
Programma 2013
dinsdag, 05 maart 2013 00:00

Programma

Zaterdag 6 april 2013

08:30 – 11:00 uur

Aankomst:
Vanaf 08:30 uur aankomst Sloepen op de Nijverheidslaan (tegenover nr. 13 voor de navigatie systemen) in Weesp. Hier gaan de sloepen m.b.v. een kraan (gratis) te water. De trailers moeten op / rond de Nijverheidslaan geparkeerd worden op aanwijzing van de aanwezige stewards.
Voor eventele andere auto's is parkeergelegenheid aanwezig bij het dichtbij gelegen P+R station van de NS. De aanwezige stewards zullen hiervoor de aanwijzingen geven. 

10:45 –11:00 uur

Palaver damessloepen:
Verzamelen voor het palaver in de tent op de Ossenmarkt. Hier wordt uitleg gegeven over het “wedstrijdparcours”.

11:00 – 11.30 uur

Verzamelen start damesrace:
Verzamelen in de Kom van Weesp, van daaruit wordt er gestart voor de 11,1 km wedstrijd. Alle sloepen dienen daar ruim voor de start aanwezig te zijn.
NB: zoveel mogelijk op startvolgorde gaan liggen.

11:30 –12.00 uur

Start dames 11,1 km race in Kom van Weesp:
Tijdens de wedstrijd zal er muziek zijn in de tent op de Ossenmarkt.

12.45 –13.30 uur

Finish damesrace bij de Ossenmarkt

13:00 - 14:30 uur UIT Kranen damessloepen
Damessloepen die niet gebruikt worden door een herenteam worden getakeld.
Voor een goede doorloop van het kranen moeten al deze sloepen uit het water zijn voordat het kranen van de sloepen uit herenrace begint. 

13:15 –13.30 uur

Palaver herensloepen:
Verzamelen voor het palaver in de tent op de Ossenmarkt. Hier wordt uitleg gegeven over het “wedstrijdparcours”.

13:30 – 14.00 uur

Verzamelen start herenrace:
Verzamelen in de Kom van Weesp, van daaruit wordt er gestart voor de 11,1 km wedstrijd. Alle sloepen dienen daar ruim voor de start aanwezig te zijn.
NB: zoveel mogelijk op startvolgorde gaan liggen.

14.00 – 14.30 uur

Start herenrace 11,1 km in Kom van Weesp

15:00 - 16:00 uur

Finish herenrace bij Ossenmarkt

15:00 - 17:00 uur

UIT Kranen herensloepen
Voor een goede doorloop van het kranen willen we graag dat de sloepen direct doorvaren naar de kraan lokatie. 

15:30 - 20.00 uur

Muziek en festiviteiten in en rond de feesttent

met om ca. 17:30 uur

Prijsuitreiking in feesttent door de burgemeester van Weesp

 
Feest met roeiteam Boomsluiter, Haven Amsterdam
donderdag, 14 maart 2013 22:52

Roeiteam Boomsluiter van de Haven Amsterdam stuurde deze foto in.

Het feestelijke verhaal achter dit mooie plaatje is dat in 2012 het team haar 25 jarig bestaan vierde door mee te doen aan de Great River Race op de Thames. Toevallig of niet, ook de Great River Race vierde hun 25 jarig jubileum!

De persoon op de foto, Martin de Jong is er voor de Boomsluiter vanaf het eerste uur bij en is met grote regelmaat met zijn authentiek vissersscheepje op de Vecht te vinden.

De foto is genomen vlak na de finish op de Thames bij Richmond na een overweldigende race tijdens een zonovergoten dag.

 
Feest met de Zuyderzee roeiers van de Mare Australis
zaterdag, 16 maart 2013 13:41

De altijd gezellig en knettergekke dames van de Mare Australis deden vorig jaar mee aan de Veerse Meer dag -en nacht race. Vekleed en wel heeft het team tot in de kleine uurtjes genoten van dit roeiersfeest. Let ook even op de details.
Ziet er goed uit Dames!

 
Feest met Team Freya, Daventre Portu
woensdag, 20 maart 2013 23:05

Dit feestje is alweer een tijdje geleden... en laat zien dat het be-oefenen van de roeisport nogal eens wat creativiteit uitlokt bij de familie van roeiers. Dit mooie geschenk werd in ontvangst genomen op Sinterklaas avond. Er heeft hier iemand wel echt heel erg zijn best gedaan om de heerlijk avond je extra gezellig en feestelijk te maken. Goed gedaan!


 
Feest met de Haerlemsche Heren, Haarlemmer Hout
maandag, 25 maart 2013 19:00

Het is nu natuurlijk ook een feestje als er thuis aan je wordt gedacht terwijl jij de longen uit je lijf roeit....Marcel Ates van de Haerlemsche Heren stuurde dit lekkere exemplaar in.


 
Feest met Team de Mac, Harderwijk
maandag, 25 maart 2013 19:14

Volkomen verrast en nog niets vermoedend over de geweldige resultaten voor de rest van het seizoen, bleek dit achteraf de eerste overwinning in een reeks van 6 te zijn voor de dames van de Mac. Het eerste jaar ongeslagen kampioen worden in de tweede klasse? Laat het feest maar losbarsten op de Vecht! -

En uh...."Steekt die paashaas nou echt z'n handen in de lucht?"

 

 
Feest met Roeiteam Benwyvis, Terschelling
woensdag, 27 maart 2013 21:25

Ja de dames van roeiteam Benwyvis hadden vorig jaar écht reden tot een feestje. Dit immens snelle team heeft het vorig jaar tot Nederlands Kampioen geschopt! Een welverdiende winnaar.

Helaas lieten de dames weten er dit jaar niet bij te zijn tijdens Vechten op de Vecht 2013. Door het slechte weer is er weinig gelegenheid geweest om te trainen, sterker nog de sloepen liggen zelfs nog vast in het ijs van de haven van Terschelling. Wel wensen ze ons veel succes met de race en krijgen we warme hartelijke groeten vanaf een ijskoud Terschelling. 

Ladies tot 2014 dan maar! Wij wensen jullie een mooi roeijaar.


 
Feest met Meidenloos, Muiden
woensdag, 27 maart 2013 21:58

En dan zijn er uiteraard nog dames die gewoon heel goed weten hoe ze een feestje moeten vieren: namelijk onder de zon in Venetië!!!
Vorig jaar deed Meidenloos mee aan de Vogalonga samen met nog 1800 andere boten. Alle soorten deden mee: gondeliers, skifjes, kano's, kajakken en zelfs een aantal roeisloepen. Een prachtige  tocht onder de mediterrane zon, wat uiteraard ook wonderschone plaatjes oplevert... 
Feest met De Huysman, Wormerveer
dinsdag, 02 april 2013 21:05


Stichting Sloeproeien Wormerveer stuurde deze foto in voor onze fotowedstrijd. De foto is vorig jaar zomer genomen toen de sloep De Huysman groot onderhoud nodig had. De sloep is al meer dan 60 jaar oud en de bodem was heel dun geworden. Om te voorkomen dat de sloep zou zinken tijdens het roeien is de hele bodem kaal gehaald en vervolgens in de Epoxy gezet. De Huysmannen zijn weken bezig geweest, maar het resultaat mag er wezen.

Als het goed is gaat de sloep nu weer jaren mee. En dat is natuurlijk een feestje op zich!

Nog een kleine toevoeging van de Huysmannen zelf: "Wij wensen iedereen zaterdag een fijne race en kom ook allemaal op 20 april naar de Slag op de Zaan, er zijn nog inschrijfplekken beschikbaar voor heren en dames!"


 

 
Feest met: Team Kaagse Bluf, Caatje van Warmond
woensdag, 03 april 2013 13:35

Echte trouwe teamgenoten weten hoe ze een verjaardag goed moeten vieren! Voor het verjaardagsfeestje van slagroeister Bernadette hebben de dames van Kaagse Bluf "opgetreden" in eigen bootje mét toepasselijk lied. :-D

 

 
Prijzen 2013
woensdag, 03 april 2013 16:00

Tijdens de race zijn de volgende prijzen te winnen. We maken onderscheid tussen speedcup en vermogen. Vermogen wordt berekend op basis van de reglementen van de FSN, met uitzondering van de GIG prijzen. (Alle prijzen onder voorbehoud van voldoende deelname).

Heren prijzen

 1. Speedcup - alle sloepen
 2. Hoofdklasse, 1ste, 2de, 3de klasse FSN
 3. Kuikensloepen FSN vermogen
 4. Kromhout Whalers (Klassementsprijs) FSN vermogen
 5. Overall winnaar (geen Kromhout Whaler of Kuikensloepen) FSN vermogen
 6. GIG
 7. Den Gouden Standaerd Heeren - de snelste sloep uit de regio Muiden - Weesp
  Kandidaten hiervoor in de 2013 editie:
  W2-8H, Spiering II-8H, De Vecht-8H, Gebr. van Amerongen-8H, Buffel-8H,
  Amazone-8H, Red Pepper-8H, Curved Wood-8H, Herkenning-10H, Orkaan-8H

Dames prijzen

 1. Speedcup - alle sloepen
 2. Hoofdklasse, 1ste, 2de klasse FSN
 3. Kuikensloepen FSN vermogen
 4. Kromhout Whalers (Klassementsprijs) FSN vermogen
 5. Overall winnaar (geen Kromhout Whaler of Kuikensloep) FSN vermogen
 6. GIG
 7. Den Gouden Standaerd Daemes - de snelste sloep uit de regio Muiden - Weesp
  Kandidaten hiervoor in de 2013 editie:
  Octopus-8D, Roy Hesterman-8D, Buffel-8D,
  Amazone-8D, Gebr. van Amerongen-8D, Curved Wood-8D

Speciale prijzen

 1. Pechprijs
  Speicale prijs voor de ploeg die het meest ongelukkig geweest is
 2. De Schalkse VechtDuo - dit is een sloepprijs voor waarmee het heren en dames team gezamenlijk (opgeteld) de snelste tijd heeft gerealiseerd. Voor het eerst is het dit jaar een wisselprijs gesponsord door de Eeterij De Schalkse
  De teams die hiervoor in deze 2013 editie aanmerking komen zijn:
  • Amazone
  • Buffel
  • Caatje van Warmond
  • Curved Wood
  • De Mac
  • Gebroeders van Amerongen
  • d'Isela
  • Que Vadis
  • Visbyvaarder
  • Voorbijganger
  • Zeesteeg
 
Startlijst 2013
woensdag, 03 april 2013 23:59

STARTLIJST DAMESRACE

# Sloep Team FSN-no "A" "B"


1 Zusje Gia FSN147 21,61 3,99
2 Trochbiter RV Ambiorix FSN146 20,33 3,43
3 Skomskowster-6D De Aldegeaster Skomskowers FSN185 20,35 3,71
4 Najade De 7 Gezusters FSN182 18,52 3,71
5 Zeesteeg-6D Okke Hel - Zeesteeg FSN191 20,55 8,02
6 GIA-8D Gia FSN080 28,53 4,01
7 Lytse Bear-8D de stamgasten FSN216 29,11 4,73
8 Hjoed 'n Makkie 1-8D SRV Hjoed 'n Makkie FSN153 27,43 4,23
9 Mare Australis-1-8D Zuyderzeeroeiers Dames FSN193 21,96 3,01
10 Rode Draak-8D Team Moos t juiste tuig Amsterdam FSN017 20,65 3,18
11 Berend Koster-8D St, Roeisloep Stad Kampen Dames FSN101 19,98 4,12
12 Onvervaard De tille FSN091 22,08 3,79
13 Trewes-3-8D TrÈwes 3 FSN136 20,97 4,27
14 Buffel-8D Meidenloos FSN170 22,17 7,30
15 Karakter-8D geen zee te hoog FSN110 20,80 5,40
16 Roy Hesterman-8D Meiden van Muyden FSN095 20,75 5,82
17 Gebr.van Amerongen-8D spieringen dames 3 FSN078 20,58 5,53
18 Mac-8D De Sloeproeivereniging De Mac FSN201 22,64 6,80
19 d' Isela -8D Dames Isela FSN117 21,50 12,87
20 Visbijvaarder-8D Idunn FSN219 18,59 3,85
21 Octopus-8D Meerminnen FSN089 12,39 3,49
22 Quo Vadis-8D Quo Vadis FSN222 20,60 7,73
23 Icterus-8D Haerlemsche Dames FSN164 18,89 5,48
24 Amazone-8D Dames 2 Spieringen FSN196 19,39 10,46
25 Curved Wood-8D De Spieringen Dames 1 FSN173 18,98 8,07
26 Caatje van Warmond-8D Kaagsebluf FSN156 18,45 7,03
27 Voorbijganger-8D Kaagtijgers FSN179 18,89 9,03
28 Kaag 1-8D Meiden van Staal FSN166 15,51 5,42
29 Spiering II-8H De Spiering Heren 7 FSN174 10,66 3,83
30 Irene Too SpiegelDraecken GIG

31 Reflection Team Blont GIG

32 Silhouette De Roode Draecken GIG

33 SIRENE Royal Old Stars GIG


STARTLIJST HERENRACE

# Sloep Team FSN-no "A" "B"


36 Oksewiel 1-6H Den Bealch FSN149 24,01 4,22
37 Bertha-10H Zonder Dollen FSN093 44,06 4,42
38 Dikkertje-10H Sloeproeivereniging Dikkertje FSN140 43,82 5,50
39 Kromhout-10H. 't 't Juiste Tuig FSN049 38,95 4,23
40 Anckertje 't Saense Kat FSN038 37,31 3,82
41 Remex Liberus-10H Masrova FSN028 36,15 3,60
42 Averij AVR-Avira FSN151 35,22 3,41
43 Plancius Plancius FSN011 28,39 2,99
44 Boomsluiter Haven Amsterdam FSN042 39,37 5,72
45 Stad Kampen Stad Kampen FSN121 36,57 4,92
46 Huysman De Stichting Sloeproeien Wormerveer FSN112 27,72 3,60
47 Thussen Uit-10H Mix-team FSN177 18,82 5,29
48 Doordrijver-10H Roeiploeg Hogeschool Utrecht FSN023 36,34 5,22
49 Doorhaler-10H Roeiploeg Hogeschool Utrecht FSN007 35,22 4,89
50 Maaike-10H Maaike - 't Juiste tuig FSN097 33,81 4,69
51 Pulletje -8H. 't 't Pulletje FSN003 35,85 9,49
52 Leytsagher-12H Rechtachteruit FSN027 31,79 4,04
53 Ben Vossenaar brandweer rotterdam FSN013 31,60 4,44
54 Adamanteus Roeivereniging Tata Steel FSN081 20,99 5,54
55 Haakie 't CVV Vletterlieden FSN037 32,18 5,08
56 Vergaan-8H SV G··n'87 FSN048 37,47 4,78
57 Sloepweesje Roeiploeg Sloepweesje FSN054 37,28 3,96
58 Hjoed 'n Makkie 2-8H SRV Hjoed 'n Makkie FSN133 28,84 3,70
59 Grutte Bear-8H De Stamgasten FSN142 23,52 3,97
60 Trewes-1-8H TrÈwes 1 FSN116 21,87 3,89
61 Razende Snol-8H Gia FSN211 30,18 6,02
62 W2-8H Roeisloepvereniging Muiden FSN190 27,07 4,38
63 Iwan Franko-8H Woelwater heren Sneek FSN120 26,73 4,26
64 Trewes-2 TrÈwes 2 FSN123 24,51 4,05
65 Haarlemmerhout haerlemsche heren FSN163 17,87 4,45
66 Herkenning-10H De De Spiering H5 FSN061 27,40 5,25
67 Schoonenvaarder-8H Hel FSN205 25,33 4,45
68 Visbijvaarder-8H Freya FSN219 24,59 4,49
69 Bergenvaarder-8H Buri FSN206 21,94 4,12
70 Lootsman Roeiteam Loodsen Rijnmond FSN114 20,31 5,09
71 Cor de Bruin-1 Port of Rotterdam FSN108 20,37 5,30
72 Laura G. Loodsen Amsterdam-IJmond FSN131 19,68 5,69
73 Spiering II-8H Spieringen Heren III FSN174 10,66 3,83
74 Curved Wood-8H H1 van de Spieringen FSN173 13,02 4,10
75 Witte Schuim. Het Het Laatste Rukje FSN107 17,93 5,12
76 Voorbijganger-8H kaagschuim FSN179 13,93 4,33
77 Buffel-8H De Heeren XIV in de Mix FSN170 18,56 4,34
78 Orkaan-8H De Heeren XIV FSN051 21,04 4,09
79 Mac-8H De Sloeproeivereniging De Mac FSN201 21,75 5,64
80 Twirre Twirre FSN050 19,05 3,91
81 Jan van Riebeeck-8H Team Jan van Rie FSN230 17,06 3,98
82 Evert Deddes STC-2 FSN087 20,29 4,55
83 Anthony van Hoboken STC-1 FSN088 20,47 4,66
84 Quo Vadis-8H Quo Vadis FSN222 15,48 4,09
85 d' Isela -8H Heren Isela (Voorganck) FSN117 12,11 3,98
86 Red Pepper-8H H28 FSN213 16,21 3,61
87 Vecht-8H. De De Vecht FSN126 16,98 4,48
88 Cor de Bruin-2-8H Port of Rotterdam FSN224 22,90 4,33
89 Gebr.van Amerongen-8H Team voor Pampus FSN078 15,11 3,80
90 Caatje van Warmond-8H KWV De Kaag Heren1 FSN156 14,11 4,28
91 Zeesteeg-8H Okke Hel- Zeesteeg FSN191 13,62 3,85
92 Amazone-8H Spiering heren 2 FSN196 13,19 4,22
93 Azorean High-10H Ferox. Heren FSN077 11,07 4,10
94 SIRENE MIX KWV De Kaag GIG

95 Silhouette Blaauwe Draecken GIG

96 Irene Too DRAECKJES GIG

97 Reflection Zwart Draecken GIG


 
Organisatie 2013
maandag, 27 januari 2014 22:28

 

Vechten op de Vecht
wordt in 2013 georganiseerd door:
De Spiering De Vecht red pepper

 

 

 


Vechten op de Vecht wordt
in 2014 georganiseerd door:

         De Spiering                 H28